Čentéš, spáchaj seppuku.
Len tým vec napravíš so cťou, checheche.
Čentéš, spáchaj seppuku.
Len tým vec napravíš so cťou, checheche.
Husák, Biľak a ďalší slovenskí súdruhovia, boli prosto gauneri.
Nič viac, nič mernej.
Ukazuje sa, že Slováci, hľadajúc, čím by posilnili svoje sebavedomie a nemajúc v moderných dejinách okrem Štefánika inú kladnú osobnosť, sa obracajú k Tisovi, gaunerovi z Rajca, k Husákovi...
Nám, čo sme nečítali ten súdny spis, stačilo pôsobenie súdruha Husáka a jeho nohsledov v čase normalizácie.
Slováci, slovenskí súdruhovia, privyknutí na dereš z časov Rakúska.Uhorska, narobili v šesťdesiatych a sedemdesiatych rokov veľa škody...
Čo ťa prekvapuje, je tvoj problém. Bol som pri tom, bol som v tom. Síce mladý, ale dospelý. Boli také nálady, ako píšem. Veď sa stačí pozrieť, kto bol "za Dubčeka" vo vláde. Černík predseda vlády, Smrkovský predseda parlamentu atď. To neboli pravoverní komunisti.
Veď sa pozri na prvý príspevok v tejto debate. Všimol som si ho až teraz. Tuším Byrs tiež píše, čo bolo cieľom "obrodného procesu".
Bolo to zbavenie sa súdruhom, čo viedli republiku do p*dele. Nebolo reálne, aby sa to podarilo.
Dubček, ktorý bol "použitý" bol jednoducho naivný rojko.
Tie oslavné hefty o ňom mi pripadajú rovnaké, ako Zavackej oslavy Radičovej tuto vedľa.
Ešte šťastie, že sa nestal prezidentom po 89. roku. To by s ním bolo problémov. Táral by len o "pražskej jari".
Netuším, prečo spájaš udalosti z roku 68 a roky po ňom stále s Povstaním. Vy to máte doma asi ako rodinný sviatok. Viem to pochopiť, ale nie v tejto súvislosti
Ani nevyzeral, že by chľastal. Ale jeho kecy triezve nie sú.
Nedávno bola publikovaná akási európska štatistika na túto tému, ale výsledky si nepamätám.
Také veci neberiem vážne. Keď sa aj robí prieskum takejto témy a môže byť aj anonymný, respondenti klamú.
Ono to súvisí asi aj s tou obmedzenou racionalitou, čo som tu otváral.
Ďaleko od čoho?
Od Moskvy?
Ááááá, Bratislava...
Dosť, na večeru sa neoplatí.
A neviem, či by ti moja drahá žena, ktorej občas varím dobroty (na seba by som sa s takým vykašlal, ja mám najradšej guláš, rezeň, humus z cíceru,.......................................... .................................................. .................................................. .............................) niečo nechala. Aj keď ona má dobré srdce a istotne by sa s tebou rozdelila.
Jasne. V rokoch 68-69 vyšlo veľa kníh, ktoré opätovne vyšli až po roku 1989. Cenzori si proste netrúfali povedať nie. Mám tých kníh doteraz v knižnici dosť.
Vydávať vydanie Živaga za zásluhu gaunerského krajčíra Biľaka, je prisilná káva.
Hmmm, javíš sa mi, ako typický bystrický komunista. Už len to oháňanie sa povstaním, hovorí samé za seba.
Možno, že na Slovensku nie. Ale v Brne a v Prahe,kde som sa vtedy ako študent pohyboval, taká nálada bola.
Pamätám, aké scény sa diali na mítingoch, kde si komunisti otvárali hubu a rozprávali o rozvracaní republiky. Ja sám som bol z tých, čo síce fandili Dubčekovi, ale dúfali, že to pôjde tak ďaleko, že komunisti skončia. Bol som tak vychovaný, otcovi komunisti veľmi ublížili. A bez dôvodu.
Slovensko sa zrejme od Čiech a Moravy líšilo. Nakoniec aj v čase normalizácie, vedenej Slovákmi Husákom a Biľakom, sa furt rozprávalo, že slovenskí súdruhovia to lepšie chápu, že očista strany je potrebná.
Dochutenie štavou a cukrom musí byť dostatočné, aby sa prekryla zemitá pachuť cvikly. Aj trocha nastrúhanej pomarančovej kôry neuškodí. Cviklu nechať v pomarančovej štave s cukrom hádam pol hodinu, aby do seba natiahla chuť pomaranča.
To krájanie či strúhanie čo najtenšie. Môže byť aj ten vlnovkový rez, čo robia krájače.
Hodí sa to k pokrmom z mäsa aj zo zeleniny, ako príloha, ale aj ako samostatný šalát.
Je to dobré. Dá sa experimentovať s koreninami, možno s kyslou smotanou. Nám to vyhovuje, ako som napísal. poradil mi to kamarát pred rokmi.
Šalátov z kombinácie cvikla-pomaranč je na webe veľa. Väčšinou sa ráta s varenou, či pečenou cviklou. Napríklad:
http://varecha.pravda.sk/recepty/cv iklovy-salat-s-pomarancom-fotorecept/10432-recept. html
http://www.gourmets.cz/clanky/recepty/1719 /salat-z-cervene-repy-a-pomerance.html
Pozeral som predpisy na webe,lebo ja som z tých kuchárov, čo nevážia, nepíšu si. Všetko "od voka".
Zo surovej cvikly je tento (napríklad): http://tanikinerecepty.webnode.sk/products/cviklov y-salat-s-pomarancovym-nalevom/
Ale ja šalát nerobím korenistý, ale len sladko-kyslý. Keďže cvikla nezosladne karamelizovaním, ako pri pečení, treba použiť aj cukor. Ale surová cvikla je istotne najzdravšia.
A je "to" aj rýchle.
Tak napíšem to svoje "vod voka", je to jednoduché: cviklu nastrúhať na krájači či na strúhadle na TENKÉ plátky, uložiť do väčšej misky tak, aby sa plátky neprekrývali, a čo najskôr zaliať čerstvou šťavou z pomarančov, podľa potreby prisladiť.
Keby to vedeli aj pytlíci v rádiu a v televízii...
Tí tam mastia čísla a jednotky, len tak fičí.
Megawatthodiny za hodinu...
A tie kecy keď písali o Fukušime!
Ony tie becquerely sú dosť ťažké na napísanie, nie to na chápanie pisálka s vysokou školou...
Popri tom, čo som tu vypisoval svoje bláboly, som uvaril obed o 5 chodoch. Hmmm, skončil som ale až o 13,20.
Najviac žůžo je pečená cvikla s jablkami. To mi trvalo najdlhšie. Beštie cvikličky vzdorovali teplotnému namáhaniu, aj keď sú malé. Aj šalát zo surovej cvikly s pomarančovou šťavou je dobrý, ale ten nabudúce.
Občas mám kuchársky záchvat.
Krutá pravda
Lenin měl pravdu, socialismus se ukázal jako éra elektřiny: Do práce se chodí s odporem, na plat se čeká s napětím a vedení se dotknout nemůžeš.
Odporúčame