krasne, carovne, vianocne, snehove, romanticke a do toho este oblubene maliny.............
krasne, carovne, vianocne, snehove, romanticke a do toho este oblubene maliny.............
joj, a kukam akurat, ze som jedina zena medzi komentujucimi muzmi......mne to volako nenacitalo komentare, vyzeralo to, ze budem prva reagovat.....a teraz citam krasne komenty z toho pohladu, o akom pises v clanku, takze ja tu teraz posobim tak nejako ako "mimon" (s makcenom nad n) :))))
krasne, a presne aj mna ten film trosku sklamal, pretoze podla nazvu som cakala cosi viac. Nemyslim nejake eroticno a podobne...ale "romanticno". Ale nevadi. A pre mna je zasa najkrajsou vonou vona mojho manzela, pouziva sice oblubeneho Dolce&Gabana, ale najkrajsie vonia prirodzene. A naozaj to suvisi s laskou, ako pises Ty. Hoci ini by povedali,ze je v tom chemia....
dakujem Ti Nautilus za krasny komentar...ako vzdy od Teba....srdecne zdravim
no ja som vravela, ze si sikovny uz po prvom pokuse, Ty a myslis, ze fakt to funguje?Ahoj a nezabudni, ze ak budes mat chut a cas, pribliz mi krasnu predvianocnu BB:)))))))
ahoj, no Anno ako ju vlastnis od anno domini 1404, teda su to poriadne predlhe roky....:)))) (zartujem), A isto isto si precitam aj toho Rimana a Turmsa. A skusim v nasej kniznici v BB zohnat vsetkych Waltari, co tam maju. Viem, ze sa mi bude pacit, on pise skvele. Zdravim a diky za knizne tipy.....
nazdarek Tinta moja, no neskusala som nikdy na nasom velvyslanectve, to ma ani nenapadlo, ja mam zauzivane, ze ked nic uradne nepotrebujem, tak tam pre ine nechodim.
A tak Ti ma poobede napadol jeden recept, ja ho mam z egyptskej kuchyne najradsej. Vola sa to fatta. Hovadzie maso pokrajas na hrubsie kocky, uvaris ako silny hovadzi vyvar, urobis si ryzu. Potom musis niekde zohnat arabske placky, ktore rozdelis na dve casti (prosto tak, aby si mala vlastne akoby dve placky z jedneho kusu, neviem ci sa vyjadrujem jasne), potom ich na sucho opecies v rure, aby boli tvrde, polames na mensie kusky, oprazis na masle. Vlozis do misky a pokvapkas octom. Potom si na tanier nalozis najprv tie oprazene tvrde octove kusky chleba, potom trochu ryze, podlejes vyvarom a navrch das par kociek masa. No vyzera to zvlastne, viem, ale mne to velmi chuti, hlavne ten octovy oprazeny chlebik, ktory nasiakne hovadzim vyvarom je vyborny.
velmi dakujem za odporucanie dobre knihy, urcite precitam, problem je, ze som zo Slovenska vzdialena zhruba 4000 km a vratim sa asi cez leto, ale ak na blogu este stale budeme obaja, isto sa pripomeniem a podebatime o nej. Inak ja tu desne trpim akutnym nedostatkom knih, to je asi jedine, co mi tu naozaj velmi chyba. Slovensky chlebik som sa uz naucila piect, ine veci mi az tak nechybaju, ale knihy......vlacit to zo Slovenska pri limite 20 kg je problematicke....no, zivot nemoze byt absolutne nedokonaly...ahoj z vecernej Alexandrie, je tu teraz velmi prijemne, aj ked dost fuka od mora. Taka nasa jesen v dobe babieho leta....
Katarina
ahoj Cezar, ano, je to krasna kniha. A to budeme dvaja, ktori ju budeme citat dnes vecer.....zdravim Ta
Katarina
ahoj Zazik (ak mozem takto familiarne skomolit v dobrom Tvoj nick), ano ja tu knihu milujem. Dycha na mna naozaj ten stary Egypt, aj ked tie udalosti okolo politiky su vymyslene. A pridala som na porovnanie preklad originalneho textu, pretoze z neho priam "prysti" ten stary egyptsky styl, aky maju napriklad oficialne dokumenty z kralovskych archivov....strasne tazko sa citaju, lebo su plne fraz a kvetnatnych vyrazov, kym sa clovek dostane k veci, dlho to trva, ale take to prosto bolo kedysi. A nielen v starom Egypte, aj v stredoveku mali oficialne listiny povinne casti, ktorymi sme sa museli preluskat, aby sme pochopili,o com ta listina vlastne bola...
a naozaj vsetci Egyptania tuzili byt pochovani doma, pretoze len tam boli uisteni, ze pohreb a vsetko suvisiace s nim bude ok. Pretoze ak by nebolo, nebol by mozny ten ich vytuzeny zivot po smrti. A to je aj dovod, preco stari Egypania nikdy vlastne nekolonizovali ostatne krajiny. Obchodnici prichadzali do Egypta, nie naopak, papa
nazdar Anno, bohuzial nijaku inu od Waltariho som necitala, len toho Sinuheta, ale zato asi 10krat....:)))
ahojcek Josezuna, hihi, to Ty si vtipalek, ze snezi??? Vies, ako vam tam teraz tisko vianocne zavidim???? V dobrom samozrejme, ale predsa len.....a velmi dakujem za pekny komentar a za to, ze sa vzdy pristavis...zdravim Ta :))))
hihi, to je pekne, s tou akoze knizkou, ktoru akoze este nemas, lebo je to vianocny darcek:)))))
aj z mojich Zuzik, presne ako pises, u mna vyhrava jednoznacne Waltari pred neznamym starym autorom....
Josezuna, som Tvoja verna citatelka, zdravim velmi na Slovensko........krasnu predvianocnu naladicku a cas prajem
Katarina
ahojcek, len teraz som objavila Tvoj clanok......no zaujimave uvahy Ti chodia po rozume pri vareni....no bolo by to naozaj super, keby to tak fungovalo. I ked ja som v podstate spokojna so svojim zivotom. Co by som asi jedine vratila spat, tak aby som mala o takych osem rokov menej. Ale vedela to, co viem, poznala to, co poznam, a zila tak ako zijem vo svojej 38-cke. A vek by som si mohla stopnut. Len vedomosti a skusenosti by pribudali... Tie Tvoje gombiky by fungovali aj na take cosi?
Ahoj do BB, a pojdes na predvianocne trhy? Musia byt krasne, inac, ak by sa Ti chcelo, tak by si mi Jozko mohol pofotit tu atmosferu naseho krasneho namesticka.....co povies????
Tinta, ved Ty si sa mi vratila naspat??? Spominala si, ze po tom, ako zmenili pravidla uz nebudes komentovat, len citat......takze si si to rozmyslela???Suuuuper moja, vitaj mi tu velmi velmi.....a sorac, ze reagujem tak neskoro. Ale dneska som taka rozlietana volaka a nic mi nevychadza a nedari sa. No esteze ten den konci, chvalabohu.
Ale mi to doslo neskoro, ze to si Ty....no neskoro, ale predsa.....
ahoj a dobru noc, ci vlastne, ked to budes citat, tak bude asi den....papa
P.S. S tym jedlom, hmmm, hladala som v zdrojoch, ktore mam k dispozicii, ale nic specificke tam o stravovani nebolo, skor ma zaujali postrehy antickych grekov a rimanov, ako napr. ze egyptania pokladali za velmi neslusne jest na ulici. Faraoni nejedli neciste pokrmy ako ryby a prasiatka. Ale isto Ti nic nove nevravim, ved Ty reagujes na velmi vela veci....tak zatial ahoj do (akurat tu citam) velmi zasnezeneho Slovenska...:))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))
nazdarek Tinta, hih, kupat sa ja veru nechodim, uz som asi egyptanka, lebo mi je hrozna zima, ale perovu bundu zatial nevytahujem zo zimnej skrine:))). No k tej technike okolo pyramid a podobne, aj ja sa uz tesim na ten novy blog od Jozka.
A prastary recept, no moja, tak toto spomina uz Herodotos v Historii, ale isto by si to nikdy nejedla, je to hnuuusneee......vola sa to fasycha, je to surova ryba, ktora sa susi asi tak tyzden na slnku a potom sa na 5-6 dni vlozi do velmi velmi slanej vody. No a potom sa je....desivo to smrdi, a desivo to chuti. To Ti je taka mazlavina smradlava.....ale toto sa jedava v Egypte doteraz uz niekolko tisicroci. Inak veru, nic take faraonske mi na um neprichodi......a coze to mas za chute? Ved my mame ovela lepsiu kuchynu, myslim tym europsku, nie cisto slovensku.
Pozdravujem do uprsaneho, ale predvianocneho Slovenska.....
Katarina
velmi zaujimave, ale Juraji, aj ja suhlasim so Zuzkou, ze niektore akty su aj vulgarne....a rovno priznavam, ze som hrozne pruderna a konzervativna....
ale tento Tvoj "nahle objaveny" nie je:)
zdravim Ta
a z casu na cas, ak mozes, vyves na blog nejake Tvoje nalady v obrazoch, mam ich velmi rada
Katarina
Odporúčame