Voloďa, však sa neondej, zaveď už konečne ten zlatý rubeľ a požiadaj ostatné štáty BRICS o pomoc.
Voloďa, však sa neondej, zaveď už konečne ten zlatý rubeľ a požiadaj ostatné štáty BRICS o pomoc.
ako hovorím, priveľa čítaš Sputnik a Parlamentní drísty
dobytku či lesnej zveri musí soľ dodávať človek, ale napríklad slony si hľadajú slané pôdy či kamene a tie potom klami rozrývajú, jedia, oblizujú - aj oni potrebujú soľ.
...a čo keď nedokáže správne dochutiť? To si naozaj taký puntičkár?
Myslíš, že sa najde na Slovensku aspoň 10 ľudí, ktorí vedia, ako má byť jedlo správne dochutené? Aj tých 10 som prehnal...
A ešte jedno - SPRÁVNE - čo je to správne? Z akého pohľadu správne? Z čieho pohľadu správne? Z tvojho? Z môjho? Z pohľadu šéfkuchára, ktorý varil pre anglickú kráľovnú? Z pohľadu anglickej kráľovnej?
Vieš, čo jednému chutí - to tým druhým krúti!
Nemyslím, že sa na svete najdu dvaja ľudia, ktorí majú rovnaký názor na to, čo je to správne dochutené jedlo!
Ja súhlasím, že soliť by sa malo menej. Ale zase neslané tiež nie je to pravé orechové. Cesta je kdesi uprostred...
nuž, okrem soli ktorá nesolí sa už vyrába aj cukor ktorý nesladí. Poznajú ho najmä tí čo si sami dorábajú víno.
Kým pred 20 rokmi stačil 1 kg cukru na 100 l muštu, aby zdvihol cukornatosť o 1 °NM, dnes už musíme použiť na to isté množstvo muštu namiesto 1 kg cukru 1,3 kg cukru aby sme o ten 1 °NM cukornatosť toho muštu naozaj zvýšili
máš pravdu. Na dôvažok ak dáš soľ do jedla - povedzme do guľáša - hneď na začiatku varenia, tak ju na konci varenia ani v ústach necítiš hoci si tam nasypal aj viac ako predpísané množstvo a musíš ešte dosáľať. Ak už dávam soľ do jedla, vždy tesne pred koncom varenia.
bol, hej, bol, iba bol, už nie je, tureckí romovia keď ho uvideli si povedali: "Dig, more, železo!" a už ho iste odviezli do tureckého kovošrotu
no, väčšiu sprostosť si už asi ani nemohol napísať. To si kde vyčítal, že Turci posunuli hranicu? V Sputniku či v ktorom inom ruskom časopise pre blbých a blbších?
násilie za socíku v telke - skoro denne v telke išli takéto filmy:-)))
však nemusí byť veľká :-)))
http://www.doprirody.sk/sites/default/files /…
Do pravého náprsného vrecka si dáš chromovanú ťapku s frndžalicou a do ľavého soľničku - a svet gombička! Ta ňe?
Presne.
A okrem toho - keby aj zákonom zakázali soľničky na stoloch v reštaurácii, hostia túžiaci po soli si ich do reštaurácie prinesú sami.
má akúsi hnusnú pachuť
a okrem toho - z článku tebou odporúčaného:
"...Nežádoucí účinky
V běžných dávkách je látka neškodná. Podle některých zdrojů se mohou po opakovaném požití ve výjimečných případech objevit malé vředy v trávicím traktu. Vyšší dávky mohou způsobit podráždění žaludku a střev, projímavé účinky, slabost nebo oběhový kolaps..."
Dobrú chuť!
https://www.youtube.com/watch?v=-ZeFCCvmfts
Bez soli to nejde! :-)))
"...Pre kuchárov v reštauráciách a jedálňach bude komplikovanejšie zaviesť opatrenie do praxe tak, aby nestratili časť klientov. Namiesto solenia si budú musieť nájsť spôsob, ako jedlá dochutiť..."
Tu je návod:
https://www.youtube.com/watch?v=cs1WPAVYC KU
ALE POZOR!
PŘIMĚŘENĚ!
:-)))
striedanie letného a zimného času zaviedli na Slovensku v roku 1979 - za vlády Husáka, Štrugala, Biľaka....
Chceš povedať, že v roku 1979 nám vládli v ČSSR židia?
ľahká pomoc - nepozerať ako taký pako kraviny v telke do druhej noci ale ísť spať povedzme o 22.00
Odporúčame