Varené aj pečené. Všetko už bude menej slané
No krasa! To ako ten chudak kuchar zisti, kolko soli moze dat na ten rezen? To budu mat vsetci normovanu zlatnicku vahu a budu pocitat? Na 100g masa sa to rovna prosim pekne 1,3 gramu soli. To radsej nebudu solit vobec a nebude sa to dat jest.
Mudrlanti, ktori tvrdia, ze vsak si to mozem osolit potom, tak asi nikdy nevarili. Nech sa paci, skuste si uvarit zemiaky, cestoviny v neslanej vode alebo upiect maso, rezen bez soli a potom dosolte na tanieri, myslite si, ze to bude chutit rovnako ako keby ste to osolili pred varenim? Povrch bude presoleny a stred bude aj tak neslany. Jedlo ma do seba sol prijat pocas varenia, jedinou vynimkou je pecen, ktora by pri osoleni pocas varenia stvrdla.
Samozrejme vyrobcovia chleba a pod. niecim sol nahradia - glutamatmi a inymi E-svinstvami, potom uz len budeme vsetci zdravi.
Co keby tak radsej ti dementi zakazali cigarety a alkohol? Z toho nemame plno chorych ludi? Bez nich ludsky organizmus moze normalne existovat, ale bez soli nie.