Nekupujem, ak nemusím, slovenské kurence, lebo sú nechutné, plné vody. Poľské už vôbec nie. Ich potravinové aféry ma odradili od každej potraviny poľského pôvodu na dlhú dobu, možno aj navždy. Kupujem domácu hydinu na trhu od známej gazdinky. Je to o čosi drahšie, ale oplatí sa. Domáce majú úplne inú chuť. Neporovnateľnú s tými v obchode. Dajú sa vypiecť pekne do chrumkava.
Viem, že nie každý si môže na Slovensku dovoliť drahšie, a tým pádom aj kvalitnejšie potraviny. Ak sa to ale dá, treba do nich investovať. Len tak naučíme obchodníkov, aby nás neotravovali nezdravým šmejdom.
To, ešte vo väčšej miere, platí aj o bravčových mäsových výrobkoch. Ak sa dá, radšej si urobiť vlastné - svojpomocne. Bežné šunky, salámy, párky, klobásy sa väčšinou nedajú jesť. Často tá nechutnosť ide ruka v ruke s neznámym a nezdravým svinstvom v nich.