Slovenské potraviny sú bezpečné a pod kontrolou, tvrdí Jahnátek
Určite som nechcel byť konfrontačný, ak to tak vyznelo, tak sa ospravedlňujem. Akurát mi sedliacky rozum navrával, že pre telo musia byť predsa vhodnejšie čisté prírodné suroviny, než výrobky plné aditív.
Samozrejme, o ošetrovaní ovocia nemám ilúzie, citrusy nechávame aspoň pol dňa v mise s vlažnou vodou a všetko ovocie dôkladne umývame. A väčšinu ovocia a zeleniny kupujeme od lokálnych pestovateľov na trhu, ktorí vám aspoň povedia, ako ju ošetrovali.
Naozaj sa ale nazdávate, že všetky aditíva sú neškodné? Lebo niektoré predsa nie sú v praxi tak dlho, aby sme mali údaje o dlhodobom pôsobení na organizmus. Tiež si spomínam na dokument o synergických efektoch aditív, ktoré sa moc neskúmajú... O DDT sa tiež tvrdilo, že je to neškodná, dokonca zdraviu prospešná záležitosť.
Nie som žiadny ekoaktivista, raz za mesiac s pôžitkom skočím do mekáča, ale inak sa snažím stravovať čo najzdravšie = veľa surovej zeleniny, málo pečiva a ostatné výrobky bez aditív, ak je možné. Robím niekde chybu?