Ďakujem za cenný článok plný desivých faktov, o ktorých ale treba hovoriť. Žiaľ moje vlastné pozorovania korešpondujú s tým, o čom píše autor. Pridám ešte aj nejaké postrehy:
1. Rozsiahle dotovanie výroby potravín celú situáciu len zhoršuje, lebo vytvára klamlivé zdanie, že sú také lacné, kým ich cena je v skutočnosti ďaleko vyššia, ak by sa očistila od dotácií. Ďaleko viac by si ich ľudia vážili, ak by sme za ne platili skutočnú cenu a to ani nehovorím o cene tej nezmyselnej nadvýroby, ktorá sa prenesie napr. do nákladov na likvidáciu odpadu a k tomu záťaž životného prostredia, ktorú naplno zaplatia ďalšie generácie.
2. Ako učeník Pána Ježiša Krista sa už mnohé roky riadim jeho príkladom, že jedlo sa nezahadzuje a treba si každý kúsok vážiť ako veľký Boží dar.
Ján 6:12-13 „Keď sa nasýtili, povedal učeníkom: Pozbierajte nalámané zvyšky, aby nič nevyšlo nazmar. Pozbierali (ich) teda a nalámané zvyšky, ktoré po jediacich zvýšili z piatich jačmenných chlebov, naplnili dvanásť košov.“


