Rezeň ľuďom vonia, prasa smrdí
Pána redaktora Sedlákasi vážim, lebo nesedí furt na r.ti, ako ostatní, ale chodí do terénu, a medzi ľudí. Problematika je mi blízka, lebo v Karlovkei ešte za socíka sme chovali prasiatka, do 15O kg. Za socíka sa však msela povinne odovzdať masť- 1O kg a krupón, nepoškodená koža. Zrejme pre obuv. priemysel. But, ale rodičia dostali so zľavou kúpiť krmovin. zmesi, a k Ústavu (kde rodičia boli zamestnaní) patrila veľká plocha, obsiata lucerkou, zemiakmi a pod., z čoho sme aj naše prasiatko. V 5O-tych rokoch zás. mäsom chabé, tak si ľudia pomáhali chovom, sliepok, husí, kačiek, moriek. Režim toleroval, si vedomý situácie. But, ale keďže si pamätám chuť z nášho bravka a z reťazcov, je to veľký rozdiel.Bolo šťavnatejšie, ale aj viacej mastnejšie(čomu sme radi neboli), ale rezne, škvarky, slaninka, tlačenka, klobásky, atď. nedá sa s dnešnými ani porovnať. Ale p. Sedlák neuviedol( ale vie to), že dotácie záp. poľnohosp. sú trojnásobne vyššie ako SK. Úmyselne, aby sme museli dovážať!