Karta vytláča gastrolístky
Ale veď to je jednoduché: zamestnanecká dobíjacia karta je obyčajný číp, ktorý si zamestnávateľ sám naprogramuje (teda IT-čkár) a používa v rámci internej siete - bez poplatkov. Teda ak máte vlastnú jedáleň napojenú na takúto internú sieť.
Ak by ti to mal poslať zamestnávateľ na tvoj súkromný účet a pri každom obede takto platiť, tak by sa zakaždým jednalo o bankovú operáciu, za ktorú sa platí príslušnej banke... v praxi to znamená, že každý tvoj obed by bol navýšený o poplatok za bankový prevod.
Takže ak použiješ firemnú dobíjaciu kartu v rámci firemnej jedálne, tá ti pri každom obede strhne iba z kreditu jednu jednotku s názvom "jeden obed", čo je v podstate iba elektronický podklad pre ekonómku. Nemusí to ísť cez bankovú sieť... preto to výjde teba i zamestnávateľa bez poplatkov.
Iné by to bolo, ak by si sa chcel stravovať v jedálni mimo firmy. Za každú platbu by si platil poplatok za bankový prevod a možno preto sú lepšie v takom prípade tie gastráče....