Tak nech sa Zväz spracovateľov mäsa postará o to,aby legálni výrobcovia a obchodníci vyrábali rovnako kvalitné a cenovo dostupné mäsové výrobky ako sú tie domáca.
Napr.Ja si vždy kúpim v Kauflande 10 kg bravčového pliecka a v garáži si sám vyrobím a vyúdim také klobásy,že v žiadnom reťazci také kúpiť nedostanete.Aj veľkonočnú šunku si robím a údim sám.Mám pri tom istotu,že je vyrobená z čistého mäsa a že v nej nie je 30% vody,hydrolyzátov a chemikálií spôsobujúcich viazanosť vody na mäso.Kedysi to boli polyfosfáty.Konzumovať to.čo nám ponúkajú reťazce je zo zdravotného hľadiska oveľa riskantnejšie ako to,čo si vyrobím sám,alebo kúpim od dôveryhoného,hoci aj "čierneho" majstra - výrobcu.Zväz spracovateľov mäsa by sa mal vrátiť k ČSN,ktoré u nás platili do r. 1990.Tie zaručovali špičkovú kvalitu mäsových výrobkov u nás.Lenže,čo by sme neobetovali zisku ...však ? Zdravie a spokojnosť spotrebiteľa je vždy až na predposlednom mieste!