Najväčší farmár v strednej Európe je zo Slovenska: zásobujeme východ, Prahu aj Budapešť. Expandujeme aj do Rumunska
Vieš, presne pre takých ako si ty su na každom vrecku zemiakov prípadne na štítku s cenou uvádzané typy zemiakov. A tie sú 4, podľa toho načo ich potrebuješ. Takže, ak si kúpiš zemiaky na cest a chceš z nich robiť šalát, je to len tvoja hlúposť....
Delenie zemiakov na varné typy :
Varný typ A : zemiaky pevné, lojovité, jemnej až stredne jemnej štruktúry, nerozváravé, veľmi slabo až slabo múčnaté, priemerne vlhké, vhodné na prípravu šalátov alebo ako samostatná príloha jedla.
Varný typ B : zemiaky polopevné, polomúčnaté jemnej až hrubšej štruktúry, primerane vlhké až suchšie, vhodné ako samostatná príloha jedla.
Varný typ C: zemiaky múčnaté, stredne rozváravé, polohrubej štruktúry, stredne vlhké až suché, vhodné ako príloha jedla alebo ako surovina na výrobu výrobkov zo zemiakov, ako kaša, zemiakové cesto a pod.,
Varný typ D: zemiaky silne múčnaté, silne rozváravé, hrubej štruktúry, vhodné len ako surovina na výrobu výrobkov zo zemiakov, ako sú kaša, zemiakové cesto a pod.