Miriam Kalisová: Pozor na suroviny, z ktorých sa v reštaurácii varí
My, obycajni slovenski dochodcovia na rozdiel od celebrit tento problem nemame. Do restauracie sa dostaneme iba v pripade pohrebu v rodine s prislusenstvom - teda s karom. Zasadne varime z cerstvych surovin, zemiacky, kel, kapusta, mrkvicka, na neprikazane sviatky kapustnica s hubami, teda ak sme si nazbierali a ususili, na prikazane sviatky varene hovadzie z polievky, vela ovocia co pozbierame v spustnutych sadoch, na ranajky rozok s nejakou lacnou nahradou masla, na veceru to, co ostane od ranajok. Cestujeme hromadnou dopravou a po vlastnych, ziadne cigarety, ziadny alkohol. A vdaka tomu zijeme pomerne dlho a nemilobohu odcerpavame financne prostriedky ktore sme za roky prace do systemu dochodkoveho poistenia vlozili a mudry stat ich nemoze pouzit tam, kde by ich bolo najviac treba - napriklad na vystavbu narodneho futbaloveho stadiona.
Myslite si, ze prehanam? Nie, neprehanam. Taky je zivot, len toto v Smotanke neuvidite.