Legenda o súčasných " kvalitných " potravinách
Vážení, robil som pred rokom 1989 v potravinárskom priemysle a kvalite v Československu vyrobených mäsových výrobkov sa žiadne západné nevyrovnali, bolo to hlavne v chove a prísnych normách na výrobu potravín a tvrdím to preto, že som z dôvodu úloh federálneho ministerstva poľn. a výživy možnosť, či povinnosť, chodiť na západ a na základe získaných vedomostí inovovať potravinársku výrobu u nás...samo, že nie len ja sám, boli sme vybraná skupina ľudí z Čiech, Moravy a Slovenska.
Je úplne jasné, že každá oblasť má svoje špeciality, ktoré sa inde nedajú na stopro vyrobiť, ale to je už iná koľaj. Chodili k nám aj odborníci zo západu, čudovali sa nad našimi tvrdými normami pri chove a spracovaní mäsa, ale veľmi sa čudovali, že z tak kvalitného mäsa, nevedia v našich reštauráciách vykúzliť kvalitné jedlo. Raz som "západňárov" zobral kamarátovi na zabíjačku, od začiatku po koniec a zírali, ako sa dá prasa úplne zúžitkovať. Na tieto zabíjačkové hody nevedeli zabudnúť a ani na slivovicu..