Chuť národa neprebiješ. Cukor porazil izoglukózu
Preco sa pustate do diskusie, ked neviete o co ide. Skrobove hydrolyzaty sa vyrabaju enzymovou hydrolyzou skrobu, ako to uz sam nazov hovori. Zvycajne sa pouziva zmes enzymov, podla toho, aky typ mono, di, pripadne oligosacharidu je pozadovany. Pritom v zmesi nie su zastupene len polysacharidove hydrolazy (najma amylaza), ale aj izomerazy. Takto sa ziskava cela paleta skrobovych hydrolyzatov vo forme sirupov, s ca 70 Brix. Je pochopitelne, ze tieto produkty su senzoricky odlisne od sacharozy, pripadne invertneho cukru. V kyslych vyrobkoch, ako su nealkonapoje sacharoza hydrolyzuje na invertny cukor. To iste sa deje aj pri vyrobe lekvarov. Tu niekto spomenul, ze sacharoza nie je prirodny material. Tak teda definicii prirodneho materialu zodpoveda nielen sacharoza, ale aj skrobove hydrolyzaty.