No nic. Priatelia prijemnu zabavu s nasadenou uderkou.
No nic. Priatelia prijemnu zabavu s nasadenou uderkou.
Emigrantik a vy by ste tam mali narukovat.
Voda, teraz ste urazili pana barona. On mal vtip, toto individuum ma......., domyslite si.
To je neskutocne. Pri sucasnej nadprodukcii potravin v Europe bude niekto este zvysovat zasoby nakupom polskeho tovaru?
Vy si nejako fandite rotavator. No a ked sme uz pri tom, ako naprosta nula ste pre Rusov naprosto nezaujimavy.
No horal, tymto prispevkom je to jasne. Nemate info, nemate dokazy, len splietate svoje fantazie.
Krym neanektoval nikto, vlastne uzemie nejde anektovat. Chcem od vas dokaz, ze pravidelna ruska armada vrazdi na vychodnej Ukrajine a ze ruska armada zostreluje civilne lietadla. V poslednom pripade si davajte pozor na odpoved, pretoze to tvrdite v mnoznom cisle.
Ta debata nikam nevedie. Prijemny den.
Jediny efek izotiokyanatov je, ze su vyrazne baktericidy. Teda v pripade infekcie hornych ciest dychacich je vhodne si struhat chren. Co sa tyka tej roboty, tak svoj cas travim vylucne v labaku, pretoze tvrdim, kto maka ma vysledky a kto ma vysledky ma co publikovat.
Ta Benckova studia nema opodstatnenie. Glukozinolaty pritomne v kapustovitych vstupom kyslika a pritomnostou myrozinazy okamzite hydrolyzuju, teda nie je treba ich zut. Navyse, latky typu izotiokyanatov nemozu byt antioxidanty, pretoze v zaludku okamzite hydrolyzuju, teda sa v nezmenenej forme nedostanu do obehu. Uz som poukazal na to, ze neexistuje jediny dokaz o tom, ze obsahove latky rastlinnych potravinovych matric maju in vivo antioxidacny efekt. Je mi luto, ale vy skutocne tocite svoje vyplody dookola.
Na temu glukozinolatov mam uverejnenu pracu, nemusim sa pozerat na nejaku wiki. Kation kovu nemoze vykazovat antioxidacnu efektivitu. No dobre teda, prijemnu noc. Ked sa budete chciet poucit nieco o tejto teme, v septembri mi zacinaju prednaskove kurzy.
Clovece prepacte, ale vy ste skutocne amater. Az teraz som si vsimol co ste odpovedali Jane. Tuky a oleje obsahuju zanedbatelny podiel volnych mastnych kyselin, ide o zmes triacylglycerolov. Vy tu uvadzate, ako keby ste vodou dokazali odseparovat volne mastne kyseliny z tuku, teda zo zmesi triacylglycerolov.
Prepacte, ale skutocne nemozem za to, ze na nete su zavesene bludy. Podla vami citovaneho tvrdenia, by aj retinol mal byt hormon. Nemam moznost vam demonstrovat mechnizmus produkcie aktivneho D vitaminu. Ale to, co citujete ma do pravdy daleko.
Len tak mimochodom, najzaujimavejsie latky z hladiska vyzivy su v chutovo-aromatickom komplexe, su to izotiokyanaty. .....celade kapustovitych.... nejako mi to vypadlo.
A co sa tyka antioxidacnych systemov, tych ma vas organizmus habadej. Ide o cystin-cysteinove dvojice glutationoveho typu. Na margo vami uvedenych analytickych metod mozem bohuzial len konstatovat, ze je to nezmysel. Na stanovenie organickych molekul nejde pouzit atomak, GC/MS metoda sluzi na orientacnu identifikaciu organickych termostabilnych molekul. Ak by ste chceli sledovat redoxne reakcie, museli by ste pouzit EPR a UV/VIS spektroskopiu. Takze sa mate co doucit.
No to ste teda dobre poucili citatelov. Teda este raz. V odbornej literature neexistuje ani zmienka o tom, ze by latky, ktore tu popisujete vykazovali v in vivo systemoch antioxidacnu aktivitu. Ak to neviete, tak sme navrhli definiciu antioxidantu. Antioxidant je látka schopna terminovat nespareny elektron, pricom cely dej musi byt cyklicky. Tomuto predpokladu zodpovedaju tokoferoly a estery kyseliny askorbovej s vyssimi mastnymi kyselinami. Dalej, ubichinon nie je antioxidant, je kofaktorom pri antioxidacnom posobeni tokoferolov. Kyselina askorbova nie je antioxidant, ale redikcny faktor. Vas popis latok s nesparenym elektronom je naprosto chybny. Neviem kde ste to zobrali. Len tak mimochodom, najzaujimavejsie latky z hladiska vyzivy su v chutovo-aromatickom komplexe, su to izotiokyanaty. A co sa tyka oxidacneho stresu, tak si precitajte Valkove prace. Ide o najviac citovane prace slovenskeho autora.
Ani jeden z vitaminov rozpustnych v tukoch nie je koenzymom. Pre vasu informaciu, vo vsetkych pripadoch ide o polyizoprenoidy. A co sa tyka D vitaminu, v ziadnom pripade nejde o hormon. Kde ste to nabrali? No a co sa tyka transformacii provitaminov D, tak, a to by ste mali vediet, prvy stupen je fotochemicka reakcia a az nasledne prebiehaju dalsie stupne. Co sa tyka tej Oravcovej prace. Nic lepsie by sa nenaslo? No a nakoniec, na rozdiel od vas nemusim "googlovat". Totiz tento predmet ucim.
Pochopitelne ze mate pravdu. Len sa mierne mylite v tom, ze nejde o zoldnierov, predpokladam ze nemate sajn o co ide, ale o navrativsich sa utecencov. Je dost mozne, ze ich docvicili v emigracii a teraz idu vracat grazlom zo zapadnej Ukrajiny pozicane.
Vy nie ste biochemik, ze? Mali by ste potom vediet, ze prekurzorom syntezy vitaminu D, ako ucinneho triolu, nie je cholesterol, ale provitaminy D. Cholesterol je prekurzorom zlcovych kyselin a samozrejme niektorych steroidnych hormonov. Na temu lipoproteinovych globul sa vyjadrovat nebudem, to by som pisal do polnoci. Ale co sa tyka antioxidantov, tak tu ste sekli teda dobry nezmysel, ale na vase ospravedlnenie, vybrali ste len to, co vam ponuka net. Co sa tyka antioxidacnej efektivity, najma polyfenolov, nie je jediny dokaz o ich takejto efektivite v in vivo systemoch. Navyse, keby bola pravda, co zvyknu o antioxidantoch tvrdit rozni jaskynni filozofi, tak pol litra ribezlaku by vas odrovnalo, pretoze by sa vam zablokovalo bunecne dychanie. Musite vediet, ze oxidacia je zivot, navyse podstatna cast oxidacnych metabolickych procesov je katalyzovana metaloproteinmi, kde ide jednoznacne o jednoelektronove prenosy, teda ide o radikalove reakcie.
Odporúčame