Potravinová sebestačnosť? Slovensko je zraniteľné
Je načase aby sa začalo Slovensko vracať k svojim hodnotám.
https://youtu.be/uggt_1nK03I
Problém bude však aj v tom, že už dvadsať rokov skôr, kým bolo od koho brať ešte rozumy, mali začať poľnohospodáriť ľudia na vlastných, aj družstevných pozemkoch.
Je možné, že vo víre chtivosti všetko dobehnúť sa zlákajú naivné, či ziskuchtivé dušičky aj na dánske či iné veľkovýkrmne ošípaných, ho.dobytka, atď.
Takže hurá dotoho, ale s rozmyslom a bez zbytočných emócií.
Treba napr. naučiť hospodáriť a tým aj zamestnať cigánov na východe - zemiaky vždy boli najlepšie slovenskej výroby. A tak podobne: napr. naša soľ krásne bola sypateľná cez solničky a solila, dnešná dovozová soľ sa musí mlieť ako korenie a solí pochybne, poväčšine veľmi málo. Čím viac kúpiš, tým viac zarobí výrobca, dovozca, predajca.
Takže Slovensko a slováci, vyrábajte a zarábajte svojou prácou a rozumne sa rozhodujte.
príklad ako odstraňovať náletové buriny, trávnaté plochy, napr. pásť kravy, ovce, kozy (popri star.toku Dunaja)