Revolúcia v kuchyni 3: Mariána Maszaya vrcholová gastronómia nezaujíma
Chcem zareagovať na ćlánok p.S.Ruppeldovej,kt.je vyššie.Myslím si p. S.R.,že je veľmi dôležité vysvetliť aj príčinu(nie ju bagatelizovať),nie len dôsledok.Nenadarmo niekt.židia priznávajú,že si za to môžu do ist. mieri sami.Vieme predsa,že keď z Európy(Španiel.,Franc.,Poľsko,Česko,... ) vyháňali židov,cez naše územie prechádzali a niekt.zostali žiť,Slováci im neubližovali.Avšak v zlomov.situáciách,(1868,1939)sa otočili chrbtom k národu s kt.žili.Ako by zareagovali napr.Židia,ak by sa takto správali Slováci?Myslíte si že J.M.Hurban(1841-Cesta Slováka k slovenským bratom:dedinky v ktor.niet židov sú bohatšie,1847-slov.pohľady,...)Máte dojem,že J.M.Hurban,tušil čo sa udeje,správal sa a písal ako nacista?Máte dojem že si to vymýšľal?A čo ostatná Európa?S tou "tisícročnou porobou" súhlasím,to sú hlúposti.Myslím,že k pnutiu(v Uhorsku) došlo hlavne kvôli prijatiu za štátny jazyk(maďarčina)na úkor dvojjazyčnosti a mám tušenie,že i niekt. mocnosti Eur.mali záujem na rozpade.