Každému je jasné, že keď niekto prevádzkuje reštauráciu a má všetky potrebné povolenia, včetne hygienických podmienok, požiarnych opatrení, bezpečnosti práce, platí odvody za zamestnancov a predáva rezne za 6eur, tak je nezmysel nazývať alternatívnou službou niekoho, kto si pred reštauráciou rozloží stolček a predáva doma upečené rezne po 2eura.
To je prípad Uber služby, ktorá za dampingove ceny využíva naivnosť ľudí, ktorí sa nechajú zlákať vidinou zárobku a po pár mesiacoch zisťujú, že majú zničené auto a žiadne prostriedky na jeho opravu. Preto je tam vysoká fluktuácia a väčšina vodičov je už mimobratislavských, ktorí prídu na skusy, ale nepoznajú Bratislavu ich vozoví park je zastaralí, nakoľko uber povoľuje vek áut do 15rokov, kým taxikári majú do 10 rokov.


