Pekne napísané.
Stačí povedať, že spotreba mäsa na obyvateľa ešte stále nedosahuje úroveň, ktorá tu bola za socializmu !!!
Rady na mäso tu naozaj občas boli, ale ľudia zjedli viac mäsa, mäsových výrobkov a dokonca aj mlieka a mliečnych výrobkov ako dnes !
Toto treba povedať - a to je objektívna skutočnosť.
A že sa v slovenskom poľnohospodárstve vyprodukovalo-dochovalo niekoľko NÁSOBNE viac mäsa než dnes je taktiež fakt.
Kvalita bola na jednej strane lepšia - nebolo toľko náhražkových plnív, ochucovadiel a stabilizátorov - čiže výrobky mohli byť najmä z mäsa a kvalitné - a mnohé naozaj boli.
Na druhej strane - absencia konkurencie, šlendriánstvo a lajdáctvo - kto brigádoval napr.
v konzervárni vie o čom píšem - spôsobovali, že niektoré produkty bolo v záujme vlastného zdravia lepšie nejesť veľmi často.
Určite ale fungoval rozsiahlejší systém kontroly kvality potravín - bol systémovo na oveľa vyššej úrovni.
"Nie je všetko zlato, čo sa blyští !" - vedeli už naši predkovia....


