už nie raz som zažil odpoveď:
to radšej ostanem na podpore, lebo tak dostanem viac...
už nie raz som zažil odpoveď:
to radšej ostanem na podpore, lebo tak dostanem viac...
v tých bodoch máš úplnú pravdu....
priemerný vek pracovníkov ak sa nemýlim, nechce sa my to teraz hľadať sa blíži k 50 tim rokom a v EÚ je rovnaká situácia.....
a n e t r á p sa panelákovým poľnohospodárom, ktorých je na Slovensku naviac -nevysvetlíš...
2,5 sk/m2 t.j 0,08 €/m2
v ramci pomerov na Slovensku je to čo píšeš slušná ponuka a ak na ten pozemok nie je prístupová cesta, niet tam žiadneho územného plánu a súčasný užívateľ má v lokalite dobre napísané nájomné zmluvy ja by som predal ak nechceš čakať 10 rokov...
Možno by som nejaký ten centík ešte zjednával.... :-)
akú náš BPEJ pozemku ?
ak vieš aspoň kde sa nachádza viz
www.podnemapy.sk
a hneď Ti poviem či si drbko...
p, riaditeľ článok autorizoval ?
ak áno tak nech si nájde in prácu a nerobí hanbu ústavu, ktorý riadi, alebo sa aspoň nevyjadruje k problematike kde si nie je istý.....
svoje žitko pestujú už tisícročia.....
alebo sa živíš nejakou novinkou, daj vedieť .....
viedol si aspoň schôdzu záhradkárov ?
že si myslíš aké je to jednoduché....
a pospomínaj na príklady z nedávnej i dávnej minulosti...
moja diagnóza, ako odpoveť na názov blogu:
strach zo zodpovednosti alebo alibizmus....
článok o ktorom je diskusia je o produkcii mlieka na Slovensku...
Tvoj príklad je presne o tom čo sa deje v súčasnosti v Slovenskom poľnohospodárstve, príkladov je naozaj veľa - utlmiť výrobu, prepustiť ľudí, vykašlať sa na pozemky na ktoré sa nedajú brať dotácie, využiť fondy a a nevyrábať potraviny teda nepriniesť nič pre hospodárstvo krajiny
vysvetlenie - mäsový HD - viazaný kvótov najčastejší dôvod chovu je dodržanie počtu zvierat na obhospodarované lúky, ekonomika chovu je diskutabilná po otvorení trhu pre import mäsa z USA to bude ešte zaujímavé....
Ale ináč s Tvojim názorom o potrebe dobrých podnikateľských plánov súhlasím, musím uznať, že medzi farmármi máme ešte dosť "Ťapákovcov", ale i vďaka ním máme na Slovensku ešte potraviny slovenskej produkcie
naozaj všetci slovenký sedliaci si za to môžu ?
a čo Tvoj príspevok ?
"s rozpredavanim suhlasim, s polnohospodarstvom to bolo troooska inac.
1. otvoreny trh a obrovske dotacie polnohospodarov na zapade.
2. preferencie spotrebitelov v lacnych, nekvalitnych, zahranicnych (niekedy az odpadovych) potravin pred kvalitnymi slovenskymi potravinami"
hado
s istou dávkou sarkazmu
Slovensku nehrozí... .... hospodárke ošípané u nás už pomaly nežijú...
karolko prečítaj ešte raz
ak si si nevšimol najnižšia nákupná cena za január je na S L O V E N S K U
a čo na to potravinári a obchodníci ?
akcie budú zase dovtedy kým sedliaci nezabijú poslednú kravu s trhovou produkciou mlieka na Slovensku a potom začneme dovážať v tetrapackoch kdejaký šmejd a predávať ho za tažké prachy
EÚ
DANONE FR 35,65/100kg
Muller DE 33,45/100kg
USA 32,12/100kg
Nový Zéland 32,45/100kg
viz http://www.milkprices.nl/
Pre napr. Hada trochu faktov
Nákupné ceny za január 2012
SR 31,75 €/100kg
aká znížená DPH ???
veď už ako prvá išla na oltár konsolidácie verejných financií....
súčasná situácia s vajcami - je to zvihnutý prst na tému potraviny...
Túto komoditu môžu nasledovať daľšie, u ktorých sa sa prijmú "ozeleňovacie opatrenia", pripomínam ak budú dôsledne dodržiavané, u ktorých sa zrušia regulačné opatrenia a zruší sa podpora...
Alebo si niekto myslí,že producenti budú opakovať rovnakú chybu ako v 90-tych rokoch, keď vyrábali so stratou ? ( čo mnohých stálo krk)
Máme predsa trh - keď to trh umožnuje, prečo by nezdvihli ceny..... nikto okrem nich nenarieka, keď je situácia opačná.
Poľnohospodárstvo prestalo byť predsa v 1989 poslaním a stal sa z neho biznis.
Odporúčame