Živorili sme za "socializmu"?
Netvrdím že "za socíku" bolo všetko zlé alebo všetko dobré. Škoda že to dobré sa nepodarilo úspešne uchovať dodnes, no nedá sa nič robiť, doba napreduje.. ALE!! Je pravdou že potraviny boli čerstvé, pretože boli často regionálne, no o hygiene v potravinárstve by som taktne pomlčal. Ako študent som chodil na brigády do potravinárskych podnikov ako boli Riso ( konzerváreň), pekárne, mliekárne.. Ešte tá mliekáreň ako-tak, bola totiž nová, ale pekáreň a Riso.... Jedna katastrofa.. Nahnitá paprika, paradajky -nevadí, smradľavé mäso v kotloch na konzervovanie -nevadí, potkany v prevádzke-nevadí, múka z podlahy-nevadí a podobne..
S odstupom času má človek nutkanie si veci z minulosti idealizovať a na zlé zabúdať. Ja tiež. Ale ak sa snažím rozmýšľať objektívne, tak ľudia jedli zdravšie potraviny preto, lebo si ich v oveľa väčšom množstve dopestovali a dorobili sami.. Ak by sme časom nezleniveli a jedli domácu kvalitu, v obchode by musela byť tiež, inak by to nik nekúpil.Takže chyba bude v nás