Živorili sme za "socializmu"?
                Netvrdím že "za socíku" bolo všetko  zlé alebo všetko dobré. Škoda že to dobré sa nepodarilo úspešne uchovať dodnes, no nedá sa  nič robiť, doba napreduje.. ALE!! Je pravdou že potraviny boli čerstvé, pretože boli často  regionálne, no o hygiene v potravinárstve by som taktne pomlčal. Ako študent som chodil na  brigády do potravinárskych podnikov ako boli  Riso ( konzerváreň), pekárne, mliekárne..  Ešte tá mliekáreň ako-tak, bola totiž nová,  ale pekáreň a Riso.... Jedna katastrofa..  Nahnitá paprika, paradajky -nevadí, smradľavé  mäso v kotloch na konzervovanie -nevadí, potkany v prevádzke-nevadí, múka z podlahy-nevadí a  podobne.. 
S odstupom času má človek nutkanie  si veci z minulosti idealizovať a na zlé  zabúdať. Ja tiež. Ale ak sa snažím  rozmýšľať objektívne, tak ľudia jedli  zdravšie potraviny preto, lebo si ich v oveľa  väčšom množstve dopestovali a dorobili sami..  Ak by sme časom nezleniveli a jedli domácu  kvalitu, v obchode by musela byť tiež, inak by  to nik nekúpil.Takže chyba bude v nás