...
Chcete byt zdravi, stihli, jednoducho chic? Navstevujte vydobytok americkej kulinarskej kultury "Mekac". Zverstvo zvane hamburger hranolky a cola vam doda vsetko, co vas organizmus potrebuje ku krase dusevnej a telesnej.
...
Chcete byt zdravi, stihli, jednoducho chic? Navstevujte vydobytok americkej kulinarskej kultury "Mekac". Zverstvo zvane hamburger hranolky a cola vam doda vsetko, co vas organizmus potrebuje ku krase dusevnej a telesnej.
...
A co tak este postavit k stanku so zeleninou samana?
...
Je zaujimave, ze akoze vedci, nesleduju vplyv tepelne opracovanych rastlinnych olejov na zdravotny stav konzumentov.
Re: ...
No mlady muz, cesnakom sa zaoberam urcite dlhsie, ako nejaky novinarsky obmedzenec. Ak ste si neracili vsimnut, v tom prispevku su spomenute N- tioalkylovane zlozky, medzi ktore patri aj alliin a allicin. Tan nechapem vase vyhrady. A navyse, antibakterialnu efektivitu ma cesnak vdaka eterickemu oleju, pricom protivirovy efekt dalsich obsahovych latok je viac ako sporny.
...
Uzasne, dokonca plastovy noz, dokonca sa etanolovy extrakt, ci lepsie povedane macerat, vstrebava priamo do krvi. A takto, vyrobcom pri cesnaku nekrepci okolo totemu saman a nehulaka zaklinadla? A to prosim, ze vraj mame dvadsiate prve storocie! Co k tomu dodat? Cesnak je cesnak. Okrem vody, mineralov, maleho mnozstva sacharidov, peptidov a najma v supe, voskov, obsahuje etericky olej ( bezne pouzivany termin silica je bohemizmus a navyse je technicky nespravny ) zlozený prevazne zo sulfidov a maleho mnozstva izotiokyanatov. Prave etericky olej je efektivnou baktericidnou zlozkou, o nejakej protivirovej aktivite sa az tak velmi hovorit neda. Najzaujimavejsie su male peptidy N- tiosubstituovane, ktore sa vsak posobenim etanolu rozkladaju. Je to humbuk!!!
Re: Cesnačik
Je to oxidacia polyfenolov. Ten domaci bud neobsahuje fenoly alebo prislusne enzymy.
...
Vazena redakcia, prosim, uz zastavte pisanie takychto nezmyslov. Alkohol je bezne denaturacne cinidlo, ktore hravo zlikviduje vsetky peptidy.
Re: Jedzte rybicky-nespravite chybu-3 omega ...
Mily Duro. Tak od zaciatku. Ten nazov musel vymysliet chory mozog. Existuje IUPAC nomenklatura, ktora presne popisuje strukturu molekuly danej latky. Nevidim dovod, preco vymyslat nove nazvy, ktore su navyse nepresne. Dalej polyenove mastne kyseliny su nenahraditelne ako lipofilna sucast fosfolipidov. Tieto su sucastou membranovych systemov a vdaka svojej rigidite zabezpecuju prenos kationov cez membrany, najma Na/K pumpa. Ale na druhej strane, najma kyselina linolova, ktora ma v molekule konjugovany butadienovy system, je velmi lahko nachylna na oxidaciu. Preto rastlinne oleje nie su vobec vhodne na tepelnu upravu potravinovych matric. A co sa tyka kardiovaskularnych problemov, najma sposobenych vysokym obsahom lipidov v krvi, na toto su najvhodnejsie niektore fytosteroly.
Re: Jedzte rybicky-nespravite chybu-3 omega ...
Tak toto keby mi povedal studak, tak ho ovalim.
Re: No a v com je problem?
Ale nie vyprazane. K degradacii aminokyselin dochadza pri zvysenej teplote, kedy uz voda je odparena.
Re: ...
Dobre, ale potom nech radsej nepublikuju taketo zvasty.
...
No sa mi otvara noz vo vrecku. Co su to za redaktori odbornych rubrik? O akych "acrylamidoch" tu trepu? Ide o amid kyseliny akrylovej ( propenovej ). Tazko dnes jednoznacne vyhlasit, ci tato latka je jednoznacne kancerogenom. Inac akrylamid je produktom katabolizmu aminokyselin, teda ako taky vznika vzdy pri tepelnom opracovani potravinovych matric. Jeho produkcia je vsak vyrazne zavisla od vodnej aktivity. Cim je tato vyssia, tym menej, pripadne ziadny, akrylamidu vznika. Jednoducho vplyvom vody hydrolyzuje.
Re: Nedostatky má aj článok
Duro, sa vam cudujem, ze reagujete na take blbosti, ako tu prezentuje tento pan.
Re: Le bonheur a frappé encore
To co pisete za nezmysly? Ake normalne lipidy? Ake monomery? Prosim vas, ved vy pisete take absurdity, az sa cloveku prevracaju oci. Tie vyplody su horsie, ako vyplody mojho najsprostejsieho studenta. To, co ste tu popisali, je ako sialencov sen. Neviem, ci tym chcete rozculovat ludi.
Re: Statočný cholesterol a F-
Prosim vas, co rozumiete pod homeoviskoznou adaptaciou membran? Ved je to blabol. Dalsim nezmyslom je "zlozenie membran esencialne z lipidov". Viete vlastne co su membranove systemy? Z coho pozostavaju a aka je ich funkcia?. Doucte sa biochemiu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Statočný cholesterol a F-
Cholesterol je problemovy lipid. Ale bez cholesterolu to tiez nejde, pretoze je prekurzorom steroidnych hormonov. Existuje optimalna hranica, ktora sa da udrzat. Podstatne je, aby bol v organizme dostatok fosfolipidov a niektorych malych proteinovych struktur.
...
Pozrite si studiu pod zastitou UNILEVERU. Bol robeny mimoriadne rozsiahly prieskum, pricom sa zistilo, ze fytosteroly, ktore su temer neskodne, mimoriadne redukuju hladinu triglyceridov a cholesterolu v sere. Taktiez dobre stabilizuju hladinu krvneho cukru. Su pritom dva zdroje fytosterolov, jeden z nich by mohol byt k dispozicii ihned.
Odporúčame