Odborárka: Hotovosť na obedy? Ľudia si budú kupovať suché rožky s paštétou
Kazdy si ma ma moznost zvolit, (komu firma neposkytuje celozavode stravovanie), ci chce gastrolistok, alebo peniaze a firma to musi respektovat. Da sa to zmenit raz za 12 mesiacov. Neviem, ci je tak tazke, dat si do inej priehradky penazenky kazdy mesiac sumu zodovedajucu stravnym listkom, ktore by som dostal, napr. 4,50x20 a z tejto priehradky platit obedy. Zamestnavatel aj stravovacie zariadenie usetri na percentualnych proviziach stravenkovym firmam a ci plati zamestnanec eurovym papierikom, alebo gastrolistkovym papierikom je mu jedno. Problem moze nastat, ked pride o nejaky ten rok dalsi mudry ekonom a v ramci setrenia zdani a zodvodni tento stravovaci prispevok. Nebude to totiz take viditelne, ako keby to urobil pri gastrolistkoch. Prikladom je napr. v sucasnosti zodvodnovane 40% vreckove pri zahranicnych sluzobnych cestach, co napr. v CR neexistuje.