Červíky v chlebe či hmyz v kompóte a syre? Odborníci upokojujú, novinky z Európskej únie sa báť nemusíme
Mna najviac napalilo ako je to strasne bezpecne a potom poznamocka kdesi ze "moze sposobit problemy ludom s alergiou na morske clankonozce a na prach" . Totiz, tych prvych je malo ale alergiu na prach ma kde kto, a taki ludia uz si potom co, ani chleba nebudu moct kupit? Lebo ked to zacnu robit na vyrobnej linke s tymto uzasnym pridavkom tak kontaminuju vsetko naokolo.
Takisto som nepochopil prinos pridavania 4% nejakeho humusu do chleba. Pri takom percente rozhodne nejde o zmysluplne setrenie mukou (a preco aj ked EU vo velkom spaluje zrno), to znamena ze niekto zasa ide robit nejaky pokus na ludoch. Ked to zavedu prechadzam na pecenie doma, a to z nasej, slovenskej muky kde sa mucne larvy nakotia len uplne prirodzenym sposobom, tak neeuropsky (totiz, maju otca aj matku :-) )