Je ohrievanie jedla v mikrovlnke zdravé?
Co sa tyka skodlivosti, robil sa aj vyskum na STU - tu je vysledok http://www.stalezdravie.sk/stalezdravie-sk/1… .
To, ze mikrovlnka meni strukturu potravin, si vie otestovat kazdy, staci si ohriat pecivo v mikrovlnke - poznaju to asi vsetci. Je po chvilke nejeditelne. Ak si ho zohrejete v obycajnej rure, tak sa tomu nic nestane. Mikrovlnke akokeby "vytlacila vodu" z potravin.
Mikrovlnka nezabija skodlive bakterie, takze ak je jedlo uz napadnute trebars salmonelou, mate smolu, ohrevom v mikrovlnke salmonelu nezabijete - kopec pripadov, kedy ludia po ohreve jedla v mikrovlnke dostali nejaku chorobu kdezto ini, co si ohriali to iste standardne, ju nedostali - staci trosku pogooglit. Je to sposobene nerovnomernym ohrevom, kde nejaka cast je skvarena a ina je v podstate nedotknuta.
Vyhlasenia Minarika vzhladom k jeho niekolkym clankom so skrytym PR maju pre mna osobne nulovu vypovedaciu hodnotu.