...v Nemecku boli tiež veľkovýrobcovia...farmári boli rozdelení do dvoch skupín. V prvej boli tzv full tisový, tí mali v priemere 100 ha a robili len túto činnosť. A v druhej boli farmári s výmerou farmy 20-30 ha, ktorí farmárčili popri inom svojom zamestnaní...
...ak chceme objektívne hodnotiť, tak musíme sa pozrieť na výšku dotácii jednotlivých štátov do svojho agro sektoru a tiež aj na sekundárne vplyvy na rozvoj vidieka a zamestnanosť.
...ale čo je hlavné a nehnevaj sa na mňa, ale napísať takúto stupiditu: "Farmári v takej NSR dokázali ,,uživiť" cca. 70 000 000 občanov a poľno -výroba v ČSSR cca. 14 000 000 ! To znamená ,že dokázali v súkromnom sektore vyrobiť PAŤ krát viac ako sektor náš štátny!"... Nezabudla si na hlavný porovnávací faktor? Výmeru na ktorej pracovali? Vidím, že tiež nie si "doma" v tejto oblasti :) A čo sa týka kvality, tak tá bola porovnateľná a naše normy pre potraviny boli v niektorých oblastiach prísnejšie ako na západe, kde sa hlavne vždy pozeralo na zisk...


