Nielen Nemecké noviny, ale aj tie Slovenské. Konšpiračné weby pôjdu ako motorová myš napojená na 220 voltov.
Celé je to však jedna veľká hlúposť. A, žiaľ, aj zbožné prianie tunajších rusofilov a kotlebovských extrémistov.
Nielen Nemecké noviny, ale aj tie Slovenské. Konšpiračné weby pôjdu ako motorová myš napojená na 220 voltov.
Celé je to však jedna veľká hlúposť. A, žiaľ, aj zbožné prianie tunajších rusofilov a kotlebovských extrémistov.
Pán kastelán možno dopisoval "Aristokratka na koni". Titul by mal vyjsť 13.10.2016 http://www.martinus.sk/?uItem=197739
Presne tak, na dolnom Zemplíne dobre, sýto, prekrásne a zdravo a tak to ostane až na veky vekov :-))) Ámen!
A opäť tu prídeš sviniť za pár judášskych drobných?
:-))) možno sa iba boja, aby ich nenazvali slniečkármi.
Dík, vyskúšam, musí to byť dobré, keď sú tam samé dobré veci :-))) A potom dám vedieť ako chutilo...
Spomínam si dnes a denne. Tomu ver! Aj včera išiel odkaz do neba... ♥
Nevyzerá to zle. Ako králikárne dokonca výborne :-))))))))))))))))))
No jo no, keď ti to urobilo radosť, pokojne si o mňa obtri ústa aj nabudúce.:-)))
Medailu chce sám Peter, inak by sa s tým pretekom nezaoberal. A ak sa ti nepáči, že Slováci zbierajú medaily, odsťahuj sa do Mongolska, tam ti taká "radosť" z medailí nehrozí.
Ten recept zaujal aj mňa, môže to byť fakt dobré. Práve sa balím a chystám sa na dolný východ, tak ich prekvapím :-)))
Bandurkový recept nepoznám, vyskúšam. Mäso popražíš a potom ako, nakrájaš alebo necháš v celku a do mäsa zabalíš zemiaky a to celé potom do kapustného listu?
Ja robím závitky z natenko naklepanej bravčovej panenky alebo karé plnené kyslou kapustou a celými sušenými slivkami. Tá chuť kapusty, šťavy z mäsa a slivky je niečo famózne.
Ty vole, už som si myslela, že si vstúpi do svedomia a obviní seba.
My ich voláme križalky :-)))
Moja mama doteraz nakladá kapustu, samozrejme aj s krížalkami. Je naučená, že čo je v komore, to sa počíta. Dáva do kapusty aj jablká, či dule rozkrájané na štvrťky, no a tie kyslé dule mne celkom chutia :-)))
U nás ich varí iba moja mama. Keby chcela, tak sa s ich výrobou môže živiť, robí ich fakt výborné, ale ona nechce :-)))))))))))))))
Varí ich už iba asi 4 krát do roka, plný vailing, čo sa nezje, do mrazničky. Ale keď ich varí, tak minimálne dvaja ľudia jej k tomu asistujú... je s tým dosť roboty.
+++ Presne!
Dlhujem Ti jedno vysvetlenie,
ja málokedy čítam spätne diskusie, najmä od čias, kedy sa na mňa nalepila zákerná a podlá chronta (meno jej darujem). Občas síce áno, ale to iba ak potrebujem zabiť čas pri varení alebo pri cigarete a káve.
Som znechutená. Ani nie tak tým, čo tu čítavam, ale nad podlosťou istých ľudí. Sama som sa od nich odstrihla, lebo jednak si s nimi nemám čo povedať a jednak mám za to, ak niekto vedome zatvára oči pred zlom, je sám zlý...
Teba si sem tam prečítam, a aj keď nemáme na všetko rovnaký názor, s väčšinou Tvojich príspevkov sa stotožňujem. ♥ Drž sa! :-))) A neodchádzaj, svet potrebuje rovnováhu dobra a zla.
Ale inak oceňujem snahu priblížiť pôvod tohto jedla. Nie je to miestna špecialita svojim pôvodom.
V krajinách pôvodu sa holúbky balili do hroznových listov. A balia sa tam do nich aj doteraz.
Bejvávalo :-)))
Huľky alebo holúbky je už niečo na úrovni bryndzových halušiek. Všetci o nich blúznia a málokto ich vidí.
Uvariť fajnú poľňenú kapustu je masaker na ktorý už má málokto čas a peniaze.
Myslím si že Nagy je natoľko rozumný, že tie britké a plytké kydy ani len nečíta :-)))
Odporúčame