To verím, mne pred časom zakázali mlieko úplne - som alergická na mliečne bielkoviny - a dala by som kráľovstvo za jogurt:)
To verím, mne pred časom zakázali mlieko úplne - som alergická na mliečne bielkoviny - a dala by som kráľovstvo za jogurt:)
Kefír je nepochybne zdravá potravina, pretože je hodnotným zdrojom bielkovín a vápnika. Rovnako ako všetko ho však treba konzumovať v rozumnom množstve. Keďže kefír je živočíšny produkt, rovnako ako mäso a iné mliečne výrobky obsahuje cholesterol (je to súčasť živočíšnych buniek). Preto pri vyššej konzumácii, povedzme dva litre na deň, sa môže zvýšiť aj hodnota krvného cholesterolu, čo môže nakoniec viesť k poruchám srdcovo cievneho systému.
Ideálnu mieru je ťažké určiť, pretože je to určite pre každého individuálne, vo všeobecnosti by som však asi viac než liter denne asi neodporúčala. Myslím si, že by možno nebolo na škodu postupne uberať množstvo skonzumované za deň, skúsiť sa dostať povedzme na ten jeden liter a sledovať, ako a či sa to odrazí na hladine cholesterolu v krvi. Držím palce:)
Odporúčame