Nejako sa tu zabúda na základnú vec. Ľudia sú zvyknutí jesť, pasie sa dobytok.
Podľa:vlákien iba prvá úroveň času |
najnovšie po najstaršie najstaršie po najnovšie |
... je nenormálne byť "vege" pretože človek je všežravec.... tj. má jesť stravu staravu vyváženým spôsobom, najlepšie z prostredia v ktorom žije a nie sa pchať toľko doporučovanou sójou z juhoamerických plantáží, kde sa najprv vytlčie plocha prelesa, potom sa pomocou pesticidov zničí všetko čo rastie, okrem geneticky upravenej pesticidom odolávajúcej sóje.... kŕmiť s tým ľudí, je zločin proti ľudstvu a aj zločin proti prírode....
Pretože toto je môj 1000 príspevok do diskusie ... končím , majte sa na SK všetci pekne ......
normalne je jest v primeranom mnozstve pestru, vyvazenu, prirodzenu, sezonnu cerstvu potravu rastlinneho aj zivocisneho povodu pokial mozno lokalneho povodu a nepodliehat ideologiam ani modnym vlnam...
Je normálne byť "vege", ako je dnes už normálne byť aj praktikujúcim "homo" bez škandálnych exhibícií na pochodoch, ktoré obťažujú a dráždia prudérnejšiu a slušnejšiu verejnosť.
Nie je normálne "tlačiť na pílu" - ako nedočkavé rozmaznané, o zem sa hádzajúce, zlostné decko, ktoré by chcelo mať Vianoce raz do mesiaca bez ohľadu na biedny rodinný rozpočet - a naliehať z nerozumného idealizmu alebo z bezbrehej, absolutizovanej ľudskoprávnej ideológie na okamžitom naplnení požiadaviek aj tých najmarginálnejších, napr. 1%ných záujmových skupín stravníkov. Myslím si, že napr. cukrovkárov je u nás oveľa viac ako odmietačov konzumácie živočíšnych bielkovín a zároveň jedákov sladkej, čisto rastlinnej stravy, preto by sa mala skôr ako extrémistické vegánstvo presadiť povinnosť variť v prevádzkach aspoň 1 chod pre diabetikov.
.
pokrač.:
Ak tu je u niekoho neustála potreba buntu každého druhu, čo tak začať per partes požiadavkou, aby bola na jedálnych lístkoch vo všetkých menzách morská ryba ?!
Morské ryby každý deň aspoň 1 chod za prísnej kontroly kvality. A povinnosť ich pripravovať na extrapanenskom, certifikovanom olivovom oleji a ideál tzv. stredomorskej stravy doplniť obligatórnym deci kvalitného vína ?!
Hovoríte, že to je /zatiaľ/ u nás, v obmedzenom štátnom rozpočte, nesplnteľné ? Nuž áno, takisto ako fábrybagandžou zpodzeme vydupávané "vega"nároky tu a teraz
Ak je normálne byť homo, prečo nie aj vege ? Pani Hana má tých priorít viac ako dosť, no nechajme na ňu, ako s nimi vyrovná.Problémy nastanú len pri konfrontácii homo - moslim, lebo moslimom vege nevadia. Teda aspoň si to myslím.
Už si natrafil u Fábry najaký náznak "konfrontácie homo-moslim" ? Ja nie.
S porozumením môjho textu to máš podobné.
Prvé štyri slová mojej reakcie na Fábry si znova prečítaj, tvoja otázka je len tzv. básnická...
Ja len, že niektoré priority pani Hany sú nekompatibilné (moslim-homo) a obe sú jej prioritami,o čom neraz písala. A písala aj o tom, že homo je normálne, z toho vyplýva aj moja rečnícka otázka: prečo by nemalo byť normálne, aj byť vege? Ibaže, to čo sa výrazne líši od normálu v zmysle Gausovej krivky, to sa v štatistike, a občas aj mejnstíme(ak ide o Kotlebu) nazýva extrém. Tak neviem, má pravdu štatistika, alebo NGO?
Dnes som si kúpil v Kauflande bravčový paprikový lalok s cesnakom a k tomu mäkký chlieb. Mám rád takého veganské jedlá, kde skutočne cítiť ten cesnak a papriku. Skutočne nechápem, čo proti nám veganom máte.
Ak bude treba, ponesiem veganskú zástavu v prvej línii.
Mám veľmi rád jedno veganské jedlo - tatarský biftek. Ja ho robím z falošnej sviečkovej, alebo aj z pravej, ak ju zoženiem. Pre mňa je minimálna dávka asi 20 dkg sviečkovej a k tomu všetky tie veganské prílohy. Ak si k tomu dám veganské 12° pivo, cítim sa ako v raji. Bohužiaľ sviečkovú neškrabem, ale meliem na mlynčeku.
A keď už sme pri veganskej strave, tak dám ešte jeden recept.
Carpaccio, tak ako ho robím ja . Falošnú alebo pravú hovädziu sviečkovú dám do mrazničky aby stuhla a dala sa krájať. Potom ju nakrájam na tenké plátky a tu je môj fígeľ. Keďže som nemehlo, nepodarí sa mi ju nakrájať na tenké plátky, ale ja ju vložím do plastovej fólie a rozklepem na tenko tĺčikom s tupým koncom. Stačí posoliť a okoreniť. Ak máte majonézu, tak natenúčko potrieť. Ak máte parmezán, vaše plus. Ale ja zvyčajne zjem carpaccio hneď po rozklepaní.
Skutočne, niet nad veganskú stravu.
Odporúčame