vsak tak dlho jeme tie gebuziny z Lidla aspol, ze sme uz voci nejakej trapnej salmonele imunni :D
Podľa:vlákien iba prvá úroveň času |
najnovšie po najstaršie najstaršie po najnovšie |
vsak tak dlho jeme tie gebuziny z Lidla aspol, ze sme uz voci nejakej trapnej salmonele imunni :D
To je super! Mozete sa tesit na viac salmonelly, ked vam tak chutila.
Salmonela a ostatné baktérie sú skoro v každej kuracine a tu ide hlavne o obchodnú vojnu. Také niečo ako septické mäso je utópia. Mäso je potrebné vždy dobre tepelne upraviť.
Alebo ho nalozit na par dni do chloru. Staci o tom nevediet a budes si pochvalovat ake kvalitne masko papas. Doteraz ti predsa chutilo.
A Kaufland predáva mäso a vôbec nepýta od dodávateľa Certifikát kvality ? Ved to dnes je povinné predložiť aj pri bagančiach do kravína ! Prečo Kaufland, nie je trestne stíhaní za predaj tovaru, ktorí môže ohroziť životy ľudí ? Kde sme sa to dostali ? Len peniaze a biznis...? A za mnou môžu ležať mŕtvoly ?
Salmonela a kuracina idú, ako by sa dalo povedať - ruka v ruke. Ale stačí normálna tepelná úprava a salmonela je zničená. V upečenom kurati, či v paprikáši nemôže existovať. len pozor , pri vyprážaní treba dbať na to, aby bolo mäso poriadne presmažené. Ak sa vyskytujú u kosti ešte krvavé časti, treba dosmažiť, alebo strčiť na chvíľu do mikrovlnky a je po probléme. No a umývať si ruky.
Ja bez akejkoľek obavy zjem akúkoľvek kuracinu. Asi preto, lebo ju nejem surovú ako podaktorí poloblázni, ale ju mám rád poriadne prepečenú s chrumkavou zlatou kožou.
Aj v slovenských výrobkoch sa už našla salmonela, a dokonca si ju pamätám aj za Husákovho socíku. V našom meste vtedy predávali salmonelovú zmrzlinu, len ju nazvali že vraj vanilková :-) Ako to mohli súdruhovia z UV KSČ dopustiť?
A ešte si zabudol že tie polske rýchlo rastúce a nabuchané kurčatá ,chutia excelentne..
Nechutia. Ale iné na trhu nemáš - aj tie slovenské poctivo sa tváriace kurence sú rychlo rastúce a nabúchané. Ale preto ešte nebudem stavať na dvore kuríny, chovať kurčatá, chrániť ich pred líškami, kunami a dvojnohými kurencožrútmi a nebudem sa preto šmýkať na dvore na kuracincoch.
Priatelľu, na tvojich príspevkoch a názoroch vidieť, že ti ten poľský hnoj prospieva...
Kaufland? Prečo Kaufland? Kaufland mal k tej kuracine priloženú ceduľku od baliarní, že kuracina obsahuje salmonelu? Kaufland je povinný každé balenie kuraciny testovať na prítomnosť bacilov či vírusov?
Pane bože, s akými právnymi bezvedomcami sa ja tu dostávam do styku? H2O vyhlásil vojnu reťazcom a preto si myslí, že každý reťazec treba za všetko pokutovať. H2O - Ak by sme zo Slovenska vyhnali všetky cudzokrajné reťazce a predávali by sme iba v slovenských reťazcoch a iba slovenské kurčatá - myslíš, že by sa tu hlavne v letných mesiacoch nevyskytol tovar s prítomnosťou salmonely?
Poriadne si kurča uvar či upeč a po príprave kurčaťa si poriadne umy nože v jarovej vode a nič sa ti nestane.
Panebože, netrep . Bolo známe, že do ČR, do jedného reťazca bola dodaná kuracina z Poľska so salmonelou. To znamená, že v CR vedeli čo im dodali. Svinstvo je v tom, že to posunuli k nám. Vedome poslali zavadne mäso a za to je pokuta. Snáď si nemyslíš, ze nikto v ČR nevedel, že aké mäso posielajú do predajní na SK? Tajtrlíku, toto si mal pradit českým zákazníkom. Česi mali mäso vrátiť Poliakom, a nie nechať ho zožrať Slovákom.
Netrep ty! V článku sa JEDNOZNAČNE píše že:
"...Česká veterinárna správa nepochopiteľne zaspala pri rozboroch hydiny na zdravotnú neškodnosť. Mäso sa dostalo do distribúcie obchodného reťazca Kaufland, ktorý nič netušiac ho predal svojim spotrebiteľom. Správu o nebezpečnom kuracom mäse zaradili českí veterinári do Rýchleho vystražného systému Rapid s dvojtýždňovým oneskorením..."
atď, atď - NIE KAUFLAND - ale českí veterinári !!!
lováci strávili salmonelovú kuracinu bez ujmy na zdraví.Treba doviest ďalšiu.
Odporúčame