Taky steak z tuniaka zo Slovenska....
Podľa:vlákien iba prvá úroveň času |
najnovšie po najstaršie najstaršie po najnovšie |
celý problém je v tom, že drvivá väčšina (80-90%) podnikateľov na Slovensku sa snaží podvádzať, oklamať, neodviesť dane, ušetriť na nekvalitných surovinách atď. A potom štát je nútený sa brániť proti takýmto tiežpodnikateľom vymýšľaním nových a nových zákonov, pravidiel a nariadení. Keby boli všetci podnikatelia poctiví, tak by stačila 1/10 z jestvujúcich zákonov o podnikaní... Takže títo podvodníci sú si sami na vine, že majú také zákony, ako majú....
V Lučenci - Opatová, pán Danko (majiteľ veľkoobchodu ) dá so dovážať mäso z Poľska do skladu. A celý okres Lučenec a okolie si kupuje toto mäso. Čo sa zmení ? Mäso domáce okolo niet, tak asi NIČ. Slovenské poľnohospodárstvo rozbili slávne JRD židia aby mohli obsadiť naše trhy. A stalo sa.
Takže jedálny lístok bude odteraz ako kniha. Ak si dám mäso 4 farieb a u každého napíšu kde sa narodilo, kde ho chovali, kde zabili, kde porcovali a kde zabalili, tak to bude riadny guláš. A ako to chcú kontrolovať? To bude mať každý kúsok masa v chladničke reštaurácia povinnosť označiť týmito údajmi? A ako to budú overovať či to čo sa píše je pravda ? Ďalší zbytočný zákon ktorý vytvorí akurát ilúziu niečoho. . Kúpim pol kila "slovenskej" bravcoviny a uložíme do mrazaku. Celý týždeň budem variť z nemeckej ale tvrdiť že je slovenská. A keď to bude chcieť niekto preveriť tak mu ukážem dodali list od tej Slovenskej že jeho porcia bola z nej. A zjedene už nik neskontroluje.
Riešime reštaurácie a neriešime školy-stravovanie detí na školách. Pritom prve deti by mali jesť kvalitnú stravu. Neviem prečo ministerstvo pôdohospodárstva nestanoví zákonom povinnosť používať slovenské mäso a vajíčka výhradne z podstieľkového chovu.
Štát predsa zvýšil dotácie na stravovanie, rodičia môžu na stravu čiastočne prispievať, ale nech je kvalitná. To je najdôležitejšie.
Vysvetli aký je rozdiel vo vajíčkach z klietok a podstieľkového chovu? Odborníci tvrdia, že vajíčka z klietkového chovu majú menšiu možnosť sekundárnej infekcie ako podstieľkového. Vajíčko neleží na kontaminovanej podstielke.
Stres prenášaný do ich vajíčok, ale to ty nedokážeš pochopiť.
A k cene jedla: Ide o príspevok na stravovanie, nevidím problém v doplácaní za obed pre školákov.
Nič nie je zadarmo, to len ovce vychované na socanských balíčkoch konečne musia pochopiť.
Aj keď by to malo byť už dávno, reálne pre spotrebiteľa to nemá význam - posledný problém s mäsom z chorých kráv jasne ukázal, že aj kus mäsa z chorej poľskej kravy sa dá prezentovať ako vysokokvalitný argentínsky steik a reštaurácia je tá posledná, ktorá nechtiac klame...
ano,až nato,že tie baliarne/ zariadenia na porcovanie,prebalovanie zahraničného masa/ označujú porcie balíčkovaného masa honosne slovenský vyrobok.tak to žiadajú oobcodné reťazce....
Odporúčame