http://cs.wikipedia.org/wiki/Opodeldok
Mám ho domáci od jedného slovenského liečiteľa
http://cs.wikipedia.org/wiki/Opodeldok
Mám ho domáci od jedného slovenského liečiteľa
Záleží mi na tom, aby Vám ľudia rozumeli, pretože Ste fajn. Pekný deň.
Pán Martin, všetko je v poriadku ale:
Východisko na krízu ......je totálna hlúposť. Správnejšie je "Východiskom z krízy...."
Rovnako v nadpise slovo zťažovanie ... v tomto kontexte je nesprávne. Správne by malo byť "sťaženie..."
Ak by šlo o pravopis ten by som Vám neopravovala, ale toto je otázka správnej, ale hlavne zrozumiteľnej štylizácie. Ináč článok je kvalitný.
Ďakujem úctivo za vinše. Chlapy sú neplechy, máte pravdu, ale my sme väčšie. Ďakujem, pán Snowman.
Ďakujem milá pani Tinta, som dojatá, ako pekne Ste mi napísali. A s tým jabĺčnym octom Vás poslúchnem. Keby to nepomohlo pozvem ku sebe pána doktora. Ale pálenky mu nalejem až potom čo ma vyšetrí. Naposledy ma nejako čudne nabádal, že ma vraj vymasíruje. Je to taká koťuha. Pani Tinta ďakujem za Vaše vrúcne slová, pookriala som a potešila som sa. Vďaka Vám.
Ďakujem Vám všetkým za milé komentáre. Ide od Vás, niečo mám súrne. Ďakujem všetkým.
No to je mi naozaj veľmi ľúto, pán Abaddon, ale asi ste ho nevarili dosť dlho, nedokážem to posúdiť, kde ste mohli postupovať nesprávne. Skôr vy by ste mali popísať postup ako ste to spravili, aby som vedela posúdiť. V každom prípade naznačujete že bol, ešte surový. Nižšie som napísala podrobnejší návod, skúste si ho pozrieť.
Rozumiem, keď sa pridá maslo, musí sa pozornejšie miešať. Tento môj nestratí farbu a je strašne dobrý. Pani Ficulienka, pripadá mi to, ako keby sa tým varením z maku uvoľnili chute, ktoré sa pomletím "nevytiahnu". Odporúčam, takto upravený mak je naozaj mimoriadne chutný. Preto volím túto prácnejšiu variantu. Ďakujem za Vašu skúsenosť i príspevok.
Mlieko použite najtučnejšie.
Ak mlieko odvaríte skôr než mak zmäkne, dolejte mlieko a pokračujte a chutnajte.
Pán Olimo, vitajte. Som veľmi rada, že Ste došli, už som Vás vyhliadala. Ďakujem že Ste mi napísali, ďakujem.
Pán Okovidí, nechsapáči:
Tak na 300 g maku dajte trištvrte litra mlieka. Potom pridajte 2 aj 3 veľké lyžice cukru, zdá sa to byť veľa, ale nie je nebojte sa nebude to presladené. Pridajte tak 2 centimetrový plátok masla. A pomaly mlieko odvárajte. Treba častejšie miešať. Mne celý proces trvá tak niečo cez pol hodiny. Pomaly zmes odvárajte a keď zostane iba mak, stále miešajte, aj keď tam už pomaly nebude žiadne mlieko. V tejto fázy sa Vám cukor veľmi ľahučko skaramelizuje. Mak odstavte a použite. Celý proces trvá tak 40 minút. Možno o 5 minutiek viac. Dostanete masu, v ktorej mak je mierne nabobtnaný, krehký a mäkky a predsa nie je rozplajznutý, ako keď sa pomelie. Má super vynikajúcu chuť.
Veľmi rada už to idem napísať a hneď to potom nahodím hore navrch diskusie. Poprosím pár minút.
Vojenská u mňa, pán Beaver, vždy viedla. Ale musel v nej byť chlap, naozajstný chlapisko.
Ďakujem Vám pekne pán Krezus, za pochvalu i dôveru s akou sa na mňa vždy obraciate, som Vám zaviazaná.
A nezabudnite častejšie premiešať.
Ďakujem pekne, pani Bergier a opatrujte si toho svojho, cítim z Vás pokoj i hrdosť zároveň a to je dobré, milá pani.
Pán Abaddon, jój aká som rada, že som Vás s tým makom inšpirovala. Ja to robím celé roky takto, ten mak je potom úžasný. A ak sa Vám podari jemne cukor skaramelizovať, tak to bude úžasná náplň. Som naozaj rada a ďakujem úctivo, pane.
Pán Oláh nie je to o tom, žeby sme nejakým spôsobom v minulosti stierali etnicitu - po tomto pomýlenom akte neustále voláte, aj vo svojich článkoch. "Cigánsky problém" sme dokázali za socializmu riešiť, práve preto, že sme (naopak) rešpektovali Vašu etnicitu a jasne sme ju vnímali. Teda nie je to o tom prehliadať ju, ale jasne a reálne ju vnímať. Nemôžete byť v jednom momente hrdým a pritom žobrať - to nejde dokopy. Maďar bude vždy Maďar, Turek, Turkom, prečo by nemal byť Róm Rómom. Žiadne stieranie. Veď Vy po ňom ani v skutočnosti netúžite.
Ku sprostote Vášho príspevku na mňa sa nebudem vyjadrovať. Nič iné som od Vás nečakala. To, že Ste Cigáň mi nevadí, že Ste hulvát to Vám neprepáčim nikdy.
Ak mienite reagovať ako primitív, ani radšej neodpovedajte!
Odporúčame