Ocenili najlepšie pivá na Slovensku. Pozrite si víťazov
rozprávali sme sa s chlapíkom, čo 30 rokov robil v Plzni a mal na starosti kvalitu, výrobné procesy atď. Medzi iným sa kamošil s inými od konkurencie a tí mu prezradili - keď niekto píše: voda z vlastných studní a pod. môže to znamenať kadečo napr. aj nádrže, v ktorých si vodu "mineralizujú" (rozumej prisolia) - efekt je jednoznačný - vypiješ, neuhasíš smäd, ale pýtaš si ďalšie. Tiež mi spomínal, že Plzeň varenú v Poľsku nekupuje. A od iného fachmana z Hurbanova sme sa dozvedeli ako Heiniken "varí" - uvaria kotol 16° a nariedia na 12°, 10° podľa potreby - slávne Europivo - súhlas so Salmoonom - len marketing a žiadna chuť;
je to samozrejme o preferenciách; kamarát, ktorý si ho kúpil - doma čosi brigádoval, chválil ako mu dobre sadlo, je také fajn jemné, ale 12° je už na neho silná.
Fajnšmeker vie ako vravia bratia Česi - musí to mít říz - pri niektorých: Budvar, Kozel to pocítiš, iné sú nápoj (asi ako rozdiel medzi džúsom, ktorý si doma odšťavíš a multivitamínovými "nápojmi" z obchodu)