Lepok - problém nielen pri celiakii
problemom je prislisny narast spotreby gluteny po 89 - za ucelom co najvyssieho zisku...ako inak
a tak v prosuktoch ktore by ste necakali sa nachadza gluten... a budete sokovani kde vsade.. mleta kava, vsetky sypane koreniny, cukrovinky a cokoladove vyrobky..sypany baleny caj, praskovy cukor,susena zelenina ci mrazena...samozrejma v masovych vyrobkoch...dobre nie?
volakedy ludia konzumovali lepok len v obilninach a potravinach vyrobenych z nich cize tak pecive alebo zaprazke v polievke. dnes je to 10x viac pretoze je to svinstvo vsade..aby sa nelepil cukor ze? ci mrazne potraviny...
samozrejme vsetko co prejde vyrobnycmi linkami kde sa spracovavali obilninove produkty je automaticky kontaminovane. skuste najst vyrobok na slov vyrobok s "bezglutenovy" ... este ani toto nie je pravda. pretoze napr vyrobcovia ocot povazuju za bezglutenovy(tym padom aj horcicu ci kazdy produkt obsahujuci z ocot) co je nevedomsot neskutocnych rozmerov...jedine jablcny ocot ci vinny je cisty.