S cenami stúpnu aj gastrolístky
Ty si naštuduj zákonník práce a nepíš chobotiny. Alebo sa vráť do ZŠ a zopakuj si matematiku.
Zamestnávateľ je povinný prispieť zamestnancovi minimálne 55% z ceny jedla a max. 55% zo sumy stravného 5-12 hodín. Ak je minimálna hodnota gastráča 3,38€, tak zamestnávateľ prispieva na ten gastráč sumou min. 1,86€ a zvyšok si DOPLÁCA ZAMSETNANEC! Ak by gastráč nedal, ale platil v hotovosti, tak zaplatí rovnakých 1,86€ a tie dostane zamestnanec na ruku, bez toho, aby musel niečo doplácať... Naopak - za tie gastráče zamestnávateľ ešte PLATÍ firme, či ich dodáva a rovnako za ne platí aj obchodník, kde si za gastráče kupujete obed. Takže prestaň trepať o nejakom zákonnom stravnom - každý kto dostane gastráč to zákonné stravné dostane. Ale je to omnoho drahšie, ako keby si dostal hotovosť (na druhej strane štát gastráčovú mafiu podporuje tám, že stravné v hotovosti na rozdiel od gastráčov zdaňuje).