Slováci povstaňme a týmto našim roduverným v stoji dlho a nahlas zatlieskajme!
No a keď na základe toho, čo som tu počmáral (zdôrazňujem, ako laik) urobím "záver"...tak 90% potravín je humus, ale ktosi sa tvári ako nositeľ vlajky, bľaboce o národe, povstaní a roduvernosti...že nepribudne ešte jedno percento gebuziny.
Už sa pečie vlastný chlieb, pije mlieko od vemena, konzumuje smotana, maslo a tvaroh bez chladenia a balenia, gazdiná v nedeľu ráno chytí sliepku, ktorý si cez týždeň vybrala, zareže ju, vypucuje...ide do kostola a potom urobí nedeľný obed. Bravčové a hovädzieho od rodinného mäsiara, ktorý vie čo je pre koho, nejde to ani do chladničky (mrazenie? - tak to je akože čo?).
Ryby podvečer od prichádzajúceho rybára z lovu/lode, ešte živé...
Túto romantiku poznám, žiaľ je to už nenávratná minulosť.
Ešte sa dá odtrhnúť paradajka/paprika vo svojej záhrade či ovocie. OK, aj hydina sa dá...aj králik. Ale bežné to nie je. Dobrý chlieb/pečivo by nemal byť problém...mám pocit, že sa ľudia snažia urobiť to tak zle ako sa len dá.