Slovensko zažíva vinohradnícku sezónu, aká tu ešte nebola. V pivniciach je veľa nepredaného vína, ceny nepokrývajú náklady
Bez toho, že by som sa staval do pozície solventného, proste len na víno míňam viac, nie je mi jedno, či zaplatím 8 alebo 16. Kúpim obe, ale mám od nich iné očakávania. Dokonca ja pri ešte drahších vínach zohľadňujem cenu a porovnávam zdroje.
Dovolím si tvrdiť, že za 3.50 nie je možné kúpiť kvalitné víno. Možno ešte priamo u vinára do plastovej fľaše, ale z môjho pohľadu si v takom prípade kupuješ viac proste "alkohol" ako nejakú chuť, ktorá ti spraví radosť. Ak uvážiš, že ten vinár z toho potrebuje žiť, lebo sa to nedá robiť po večeroch, má mať technológiu, ľudí, kúpiť fľašu a uzáver, vypestovať/kúpiť hrozno, zaplatiť ľudí, ktorí to pozbierajú, jednoducho ti to v slovenských podmienkach nemôže vyjsť. Výsledok je viac produkt laboratória ako vinohradu.
Rozlišoval by som medzi pitím vína a pitím alkoholu. Nachlemtať sa treba z vodky k pivu. Víno má mať vyšší zmysel. A napokon, koľko z tých, ktorí ušetrí to euro na fľaši si potom dá krabičku cigariet za 5e...