Čo sú funkčné potraviny?
no moment
na jednej strane
Do skupiny funkčných potravín nepatria ani výživové doplnky, ani potraviny, ktoré sú umelo obohatené o vitamíny a minerálne látky
na druhej
K bežne dostupným funkčným potravinám patria napr. fermentované mliečne výrobky s probiotickými kultúrami (zlepšujú trávenie), !!!!!margaríny!!!!!, jogurty a nátierky !!!!!obohatené!!!!! o rastlinné steroly a stanoly (znižujú hladinu cholesterolu a riziko vzniku srdcových ochorení), vajcia !!!!!obohatené!!!!! omega-3 esenciálnymi mastnými kyselinami (podporujú zdravé fungovanie srdcovo-cievneho systému), chlieb a müsli výrobky s prídavkom izoflavónov (predpokladá sa, že znižujú riziko vzniku rakoviny prsníka a prostaty, chránia pred srdcovými chorobami a osteoporózou).
Tak ako je to s tym obohacovanim a neobohacovanim? A ked uz su vsetky uvedene tak zdrave skuste mi povedat preco bezny margarin nechcu ani plesne? (nepokazi sa)