Odborník na výživu radí: Nejedzte škrupiny vajec nepodrvené .o/
Podľa:vlákien iba prvá úroveň času |
najnovšie po najstaršie najstaršie po najnovšie |
Ja by som radsej uvital clanok od nejakeho odbornika, ze nie konzumovat, ale ako sa je najlepsie hrat s vajickami, lebo vsetko som uz vyskusal a rad by som aj nieco nove, kedze ani Kamasutra nic o tom nepise.....:-)
Toto je článok ako z minulého tisícročia. Cholesterolový mýtus bol dávno prekonaný, načo ho neustále oživovať? Trúfnem si povedať, že z bežne dostupných potravín je vajíčko jednou z najzdravších. Určite zdravšia než nízkotučný jogurt plný škrobu a chemických prísad.
No s tym cholesterolom v zltkoch to nebude az take tragicke. Za minuleho rezimu sme robili frakcionaciu vajecnych zltkov a z dvesto kilogramov zltkov sme izolovali osemnast gramov cholesterolu. Spocitajte si, kolko cholesterolu obsahuje jeden zltok, pri priemernej vahe dvadsat gramov. Navyse, cholesterol je prekurzorom biosyntezy zlcovych kyselin a pri produkcii ca jedneho kilogramu zlci denne u zdraveho, mladeho jedinca ho organizmus potrebuje ca dva gramy.
Odporúčame