Článok ide po povrchu a trochu mystifikuje. Prvá vec, ktorá ma zarazila je, že noviny sa nechajú vyjadriť inžinierke - odborníčke na výživu (to osa aj taký odbor študuje na magisterskom stupni? - nič v zlom) a nie lekárke/lekárovi. Obchádza podstatný fakt, že test na protilátky je nanajvýš na úrovni screeningu a nie vyšetrenia, určeného na potvrdenie diagnózy. T.j. tam, kde sú protilátky pozitívne, pacient s najväčšou pravdepodobnosťou má celiaku a väčšinou ide ďalej na biopsiu alebo má výsledok negatívny. Ten však nevylučuje celiakiu. (Inak povedané, potvrdenie diagnózy je len biopsiou, na ktorú treba pacienta poslať rovno a nezdržiavať sa krvnými vyšetreniami.). Ďalšia vec, ktorá ma zarazila u zoznamu dovolených potravín a "potravín"- nabudúce uveďťe typických reprezentantov a nie gaštany a poštové známky. Jedine, že by sa bežne jedli 3x denne od radosti. Čo sa týka laktóvovej intolerancie - tá komplikuje mnohé z prípadov a venovaná je jej jediná veta bez bližšieho vysvetlenia.